نوشته شده توسط : دلسا کریمی

پرده نوری ایمنی یا Safety Light Curtain به عنوان یک وسیله حیاتی در حفاظت از ایمنی پرسنل جهانیان به کار می‌رود. این تکنولوژی از ۷۰ سال پیش معرفی شده است، اما هنوز هم برنده‌ای از کاربردهای فراوان است که از قابلیت‌ها و امکانات آن بهره‌مند نمی‌شوند. در این مقاله، تأثیراتی که پرده‌های نوری ایمنی می‌توانند در ایمنی ماشین‌آلات، کنترل کارخانه و بهره‌وری داشته باشند، بررسی شده است.

از آنجا که پرده نوری به حدی متداول شده است که بسیاری از افراد آن را به سادگی به عنوان یک دستگاه روشن/خاموش می‌پندارند که فقط به عنوان پرده محافظ نصب می‌شود و به یاد می‌رود، اینجا سعی شده است تا گستره‌ی وسیع و امکانات فراوان پرده‌های نوری مورد بررسی قرار گیرد. این پرده‌ها به طور ساختاری طوری طراحی شده‌اند که از انعطاف‌پذیری و گستردگی بالایی برخوردارند، که می‌تواند در بهبود بهره‌وری و ادغام بهتر با شبکه‌های محلی کارخانه نقش مؤثری ایفا کند.

البته، هر یک از تولیدکنندگان مجموعه‌های متنوعی از پرده‌های نوری با ابعاد، اشکال و رزولوشن‌های مختلف ارائه می‌دهند. این متنوعیت باعث می‌شود که مفهومی به نام "منو" یا فهرست پرده‌های نوری وجود نداشته باشد، زیرا تمام تولیدکنندگان محصولات خود را عرضه می‌کنند که شامل ویژگی‌ها و مشخصات گوناگونی می‌شود.

یکی از مهمترین نکات مربوط به استفاده از این ابزارهای ایمنی، شناخت دقیق خطراتی است که می‌خواهید محافظت کنید و مشخص کردن فضای محدوده اسکن شونده می‌باشد. در حال حاضر، استاندارد EN ISO 13855 به عنوان استاندارد جامع برای موقعیت‌دهی سیستم‌های پرتوئی نور ایمنی شناخته می‌شود که می‌تواند در تعیین خصوصیات فیزیکی مورد نیاز، به شما کمک کند.

مهمترین معیارهای فنی که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:

1. محدوده اسکن شونده:
- محدوده اسکن به بیشترین فاصله بین فرستنده و گیرنده اشاره دارد. در مورد دستگاه‌های اکتیو/پسیو، این محدوده اسکن معمولاً به عنوان فاصله بین بخش اکتیو و بخش پسیو، یا به عبارت دیگر محدوده اسکن شونده نامیده می‌شود. این محدوده ممکن است ثابت، قابل انتخاب یا قابل تنظیم خودکار باشد. انتخاب صحیح محدوده اسکن از اهمیت بالایی برخوردار است تا سیستم به درستی برای کاربرد مورد نظر عمل کند و در مواقع ایمنی، امکان ایجاد مشکلاتی مانند بازتاب از سطوح نزدیک را کاهش دهد.

از آنجا که محدوده اسکن ممکن است برای برخی کاربردها به اندازه‌های طولانی نیاز باشد، در نظر گرفتن این موضوع از اهمیت خاصی برخوردار است تا بهترین عملکرد ایمنی حاصل شود.

تعیین اینکه کدام یک از خصوصیات فیزیکی باید در نظر گرفته شود، بر اساس استاندارد EN ISO 13855 مشخص می‌شود. این استاندارد به شما کمک می‌کند تا به بهترین شکل ممکن از تکنولوژی پرده نوری آتونیکس استفاده کنید و ایمنی کارخانه یا محیط کاری خود را بهبود بخشید.



:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دلسا کریمی

سنسورهای نوری، نوعی از سنسورهای مجاورتی هستند که با بهره‌گیری از ارسال و دریافت نور مدوله، وظیفه خود را انجام می‌دهند. این نور مدوله دارای پالس‌هایی با فرکانس میان ۳۰ تا ۵ kHz است که به افزایش رنج تشخیص سنسور و کاهش تأثیر نور محیط منجر شده و می‌تواند در طیف نور از سبز تا نامرئی مادون‌قرمز قرار گیرد.

در اکثر موارد، ساختار سنسورهای نوری از نور مادون‌قرمز با طول موج ۸۸۰mm استفاده می‌کند؛ این انتخاب به دلیل تداخل کم نور مادون‌قرمز با نور محیط و افزایش فاصله سوییچینگ سنسور انجام شده است.

بر روی سنسورهای نوری، یک پتانسیومتر برای تنظیم حساسیت نیز نصب می‌شود. این سنسورها به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

1. سنسورهای نوری یک‌طرفه (Diffuse):
- این سنسورها بر اساس ارسال نور مدوله شده و دریافت بازتاب این نور از سطوح مختلف عمل می‌کنند. این سنسورها دارای بخش فرستنده و گیرنده هستند که در کنار یکدیگر در داخل یک کیس نصب می‌شوند. نور فرستنده به طور مستقیم در فضا پخش می‌شود و در صورت برخورد با مانع، به صورت مستقیم و غیرمستقیم منعکس می‌شود. مقدار انعکاس نور بستگی به رنگ، نوع سطح، حجم، و زاویه مانع دارد.

- این سنسورها قادر به تشخیص اجسام روشن با سطح بازتابش صیقلی هستند و می‌توانند سطوح تیره و غیرسیقلی را تشخیص ندهند. فاصله سوییچینگ بر اساس مقوای سفید با سطح صاف بیان می‌شود و برای محاسبه فاصله سوییچینگ برای سطوح دیگر، از ضریب تصحیح استفاده می‌شود.

2. سنسورهای نوری رفلکتوری (Retro-reflection):
- این سنسورها بر اساس نور مدوله شده و دریافت انعکاس این نور از یک رفلکتور عمل می‌کنند. در این سنسورها بخش فرستنده و گیرنده در کنار یکدیگر در داخل یک کیس نصب می‌شوند. نور مدوله شده در فضا منتشر شده و با برخورد با یک رفلکتور، نور تحت زاویه ای مشخص به سمت گیرنده سنسور انعکاس داده می‌شود. در صورت وجود مانع در مسیر انعکاس نور، سنسور وجود مانع را تشخیص می‌دهد و خروجی تغییر وضعیت می‌دهد. فاصله سوییچینگ این سنسور بیشتر از سنسورهای یک‌طرفه است.

3. سنسورهای نوری دو‌طرفه (Through Beam):
- این سنسورها بر اساس ارسال نور مدوله شده از قسمت فرستنده و دریافت این نور توسط گیرنده عمل می‌کنند که در مقابل فرستنده نصب شده است. این دو قسمت مجزا از یکدیگر هستند و نور فرستنده توسط فرستنده ارسال می‌شود. گیرنده که در مقابل فرستنده قرار دارد، این نور را دریافت کرده و در صورت وجود مانع در مسیر، نور به گیرنده نمی‌رسد. سنسور نوری آتونیکس بیشترین فاصله سوییچینگ را در بین انواع سنسورهای نوری دارند، به طور معمول، فاصله سوییچینگ این سنسور حدود ۱۰۰m است.



:: بازدید از این مطلب : 51
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دلسا کریمی

در صنعت اتوماسیون، برای اندازه‌گیری و نمایش کمیت‌های فیزیکی و الکتریکی مختلف، از پنل مترها و ترمومترها به وفور استفاده می‌شود. این تجهیزات معمولاً بر روی تابلوها و تجهیزات صنعتی نصب می‌شوند. ترمومتر دما، ترمومتر ولتاژ، ترمومتر جریان، ترمومتر توان الکتریکی، و ترمومتر وزن از جمله ترمومترهای مورد استفاده در صنعت اتوماسیون هستند.

از نمایشگرهای دیجیتال برای این تجهیزات استفاده می‌شود که نمایش را در شرایط نوری کم بهتر ارائه داده و وضوح بیشتری دارند. قرائت های این نمایشگرها ممکن است در ترمومترهای آنالوگ و دیجیتال یکسان باشد، اما در شرایطی که سیگنال ورودی به طور مداوم تغییر می‌کند، ممکن است افراد ترجیح دهند از پنل متر آنالوگ استفاده کنند.

نمایشگرها از نظر امکانات متفاوت هستند. برخی از آنها قابلیت اندازه‌گیری ولتاژ سه فاز و تکفاز را دارند و همچنین می‌توانند جریان مصرفی سه فاز مدار را نمایش دهند. بنابراین، انتخاب دستگاه مناسب باید بسته به نیازهای کاری خود و مشخصات مورد نظر انجام شود. در هنگام خرید نمایشگر، مواردی مانند ولتاژ تغذیه نمایشگر، دقت اندازه‌گیری جریان، قابلیت اندازه‌گیری جریان، شکل ظاهری و نوع نصب، و تعداد نشانگرها باید مورد توجه قرار گیرد.

 

۱. ولتاژ تغذیه نمایشگر:
در هنگام انتخاب نمایشگر پنل میتر، باید اطمینان حاصل کرد که ولتاژ تغذیه آن با سیستم الکتریکی شما سازگاری دارد. این اطلاعات را باید با دقت بررسی کرده و اطمینان حاصل کرد که نمایشگر به درستی کار خواهد کرد.

۲. دقت اندازه‌گیری جریان:
دقت اندازه‌گیری جریان از اهمیت بالایی برخوردار است. بسته به نوع کاربری و نیازهای دقت شما، نمایشگر با دقت مناسب انتخاب شود تا اطلاعات به درستی نمایش داده شوند.

۳. قابلیت اندازه‌گیری جریان:
بسته به نوع کاری که انجام می‌دهید، نیاز به قابلیت اندازه‌گیری جریان با مقادیر مختلف ممکن است. اطمینان حاصل شود که نمایشگر انتخابی توانایی اندازه‌گیری جریان مورد نظر شما را داراست.

۴. شکل ظاهری و نوع نصب:
شکل ظاهری نمایشگر و نحوه نصب آن در محیط کاری شما نیز اهمیت دارد. این امور باید با محیط و نیازهای شغلی شما هماهنگ باشند تا به بهترین شکل ممکن خدمت کنند.

۵. تعداد نشانگرها:
بسته به تعداد متغیرهای مورد نظر شما برای نظارت و کنترل، تعداد نشانگرها را در نظر بگیرید. این امر به شما کمک می‌کند تا در پنل متر آتونیکس اطلاعات مختلف را به یک‌جا مشاهده کرده و کنترل لازم را انجام دهید.



:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دلسا کریمی

تایمر صنعتی یکی از اجزاء حیاتی در مدارهای الکتریکی است و در زمینه‌های مختلفی از جمله کنترل جریان برق و مدیریت زمان به کار می‌رود. این وسیله در مدارهای فرمان و اتوماسیون به منظور راه‌اندازی خودکار دستگاه‌ها و تجهیزات، شروع و کنترل فرآیندهای صنعتی به کار می‌رود. در این مقاله، با کاربردهای تایمر صنعتی بیشتر آشنا می‌شویم و انواع مختلف و حالت‌های کاری این تایمر را بررسی می‌کنیم.

تقسیم بندی تایمرهای صنعتی:

تایمرها از نظر شکل ظاهری و نحوه‌ی کارکرد، به دو دسته تایمر صنعتی آنالوگ و تایمر صنعتی دیجیتال تقسیم می‌شوند. در ادامه، به بررسی هر یک از این دسته‌ها می‌پردازیم.

تایمر صنعتی آنالوگ:
این نوع تایمر عمدتاً زمان سپری شده را نمایش نمی‌دهد. اما از طریق نمایشگر مجهز به وضعیت تایمر، می‌توان وضعیت آن را (در حال زمان‌سنجی یا اتمام آن) مشاهده کرد.

تایمر صنعتی دیجیتال:
تایمر دیجیتال قابلیت نمایش زمان سپری‌شده را دارد و این زمان قابل تنظیم است. این نوع تایمرها دارای دقت بالا بوده و توانایی اندازه‌گیری زمان‌های کمتر از یک ثانیه را دارند. از مدارهای الکتریکی برای ساخت این تایمرها استفاده می‌شود.

انواع تایمرهای صنعتی:

تایمرهای صنعتی بر اساس مکانیزم اندازه‌گیری زمان به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. در زیر، برخی از مهمترین انواع آنها را مشاهده می‌کنید.

1. تایمر الکترومکانیکی (تایمر موتوری):
این نوع تایمر از موتور و یک چرخ دیسک زائده‌دار برای اندازه‌گیری زمان سپری‌شده استفاده می‌کند.

2. تایمر حرارتی (تایمر بیمتال):
با استفاده از عبور جریان از فلز بیمتال، این تایمر زمان را اندازه‌گیری می‌کند.

3. تایمر هیدرولیکی:
از فرآیند هیدرولیکی و جریان روغن داخل تایمر برای مشخص کردن زمان سپری‌شده استفاده می‌کند.

4. تایمر پنوماتیکی:
از فشار هوا برای اندازه‌گیری زمان استفاده می‌شود. اندازه‌گیری زمان در تایمر پنوماتیکی، پس از قطع برق تایمر آغاز می‌شود.

5. تایمر الکترونیکی:
بالاترین دقت در اندازه‌گیری زمان را ارائه می‌دهد. این تایمرها از مدارهای الکتریکی برای اندازه‌گیری دقیق زمان استفاده می‌شوند.

کاربردهای تایمر آتونیکس:
در یک سیستم الکتریکی، تایمر صنعتی در هر جا که نیاز به تنظیم زمان یک عملکرد داریم، به کار می‌رود. برخی از کاربردهای این تایمرها شامل کنترل دور موتورها و سافت استارترها، کنترل حرکت موتورهای DC با استفاده از چهار SSR مرتبط به صورت پل H-Bridge، کنتاکت‌های یک کنتاکت

ور الکترونیکی، کنترل حرارت با خروجی پالس و کنترل PID، و همچنین استفاده در هیترها می‌شود. از آنجا که تجهیزات برق صنعتی نیاز به مراقبت دقیق دارند، از تجهیزات جانبی نظیر لوله فلکسیبل، ریل بست چنگالی، و تابلو پلی کربنات هم همراه با تایمر صنعتی بهره‌مند می‌شوند.



:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دلسا کریمی

رله‌ها، در انواع مختلفی مانند رله شیشه‌ای یا رله الکترونیکی SSR، از تنوع بالایی برخوردارند. SSR به معنای Solid State Relay یا رله حالت جامد است، که یک عنصر الکترونیکی نیمه‌هادی به‌حساب می‌آید. به‌عبارت دیگر، این رله با استفاده از یک سیگنال کنترلی کوچک، قادر است ولتاژ بالا را کنترل کند. برخی از ویژگی‌های این نوع رله عبارتند از:

ویژگی‌های رله الکترونیکی SSR:
- مقاومت در برابر ضربات و ارتعاشات مکانیکی.
- طول عمر بالا.
- سرعت بسیار بالای قطع و وصل خروجی‌ها.
- مقاومت در برابر رطوبت، گرد و غبار.
- عدم وجود قطعات محرک، بنابراین عدم تولید صدا و نویز.

مزایا و معایب SSR:

مزایا:
1. طول عمر بیشتر: SSR نسبت به رله‌های مکانیکی دارای طول عمر بیشتری هستند.
2. ابعاد کوچکتر و سبکتر: SSR از نظر ابعاد کوچکتر و سبکتر از رله‌های مکانیکی است.
3. مصرف جریان کمتر: برای راه‌اندازی، SSR به جریان کمتری نیاز دارد.
4. عدم تولید جرقه: امنیت در محیط‌های قابل اشتعال افزایش می‌یابد؛ زیرا SSR در فرآیند کلیدزنی، جرقه نمی‌زند.
5. عملکرد بدون صدا: رله الکترونیکی SSR بدون صدا عمل می‌کند و در مقابل ضربه و لرزش مقاوم‌تر است.

معایب:
1. قیمت بالاتر: SSRها قیمت بالاتری نسبت به رله‌های مکانیکی دارند.
2. محدودیت در جریان عبوری: برخی SSRها ممکن است دچار محدودیت در جریان عبوری شوند؛ اما با پیشرفت‌های فناوری امروزی، SSRهای 100 تا 1200 آمپری وجود دارند.

کاربردهای رله SSR آتونیکس:
- کنترل دور موتورها و سافت استارترها.
- کنترل جهت حرکت موتورهای DC با استفاده از چهار SSR مرتبط به صورت پل H-Bridge.
- استفاده در کنتاکت‌های یک کنتاکتور الکترونیکی.
- کنترل حرارت با خروجی پالس و کنترل PID.
- قابل استفاده در هیترها.



:: بازدید از این مطلب : 68
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دلسا کریمی

انکودر، در سیستم‌های خودکار، وظیفه‌ی انجام حرکات دقیق و پیوسته را به عهده دارد. این حرکات، معمولاً به صورت تکراری و با دقت بالا اجرا می‌شوند و یک سری عملکرد را تشکیل می‌دهند. به‌عنوان مثال، در یک ربات که دارای بازویی با مدل حرکت خاصی است که به صورت دائمی تکرار می‌شود، انکودر به‌عنوان یکی از قطعات اصلی برای موقعیت‌یابی و تعیین میزان جابه‌جایی قطعات مکانیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انکودر نوع خاصی از سنسورهاست که اطلاعات موقعیت را از مکانیسم‌ها دریافت کرده و این اطلاعات را به تجهیزات مربوطه منتقل می‌کند. انکودرها جهت تشخیص موقعیت، سرعت و جهت حرکت شفت موتورها یا تجهیزات متحرک مکانیکی استفاده می‌شوند. این اطلاعات لازم جهت کنترل دقیق سرعت در برخی از کاربردها را فراهم می‌کنند.

بعضی از کاربردهای این انکودرها عبارتند از:
- موقعیت‌یابی میز کردان (rotary table)
- برداشتن و درجایی کالاها (pick and place)
- مانیتور ماشین‌آلات
- بسته‌بندی
- رباتیک و دیگر کاربردها

عملکرد انکودر به‌طور کلی به‌صورت زیر است:
- روی شفت الکتروموتور یا قطعهٔ متحرک نصب می‌شود.
- این سنسور حرکات موردنظر را به پالس‌های دیجیتال یا آنالوگ منظم تبدیل می‌کند.
- این پالس‌ها توسط سیستم‌های کنترلی ابزارهای دقیق مانند پی‌ال‌سی (PLC)، اینورتر یا درایو شمارش و کنترل می‌شوند.
- پس از رسیدن به تعداد یا مقدار موردنظر، یک دستور صادر می‌شود.

انکودر آتونیکس بر اساس تکنولوژی‌های مختلفی مانند مغناطیسی، القایی، خازنی، لیزری و نوری تقسیم‌بندی می‌شوند. هرکدام از این انواع انکودرها مزایا و مشکلات خود را دارند، اما معمولاً از انواع نوری به دلیل دقت بالا و عملکرد دقیق‌ترشان در برخی کاربردها استفاده می‌شود.



:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دلسا کریمی

سنسورهای خازنی، ابزارهای بدون تماس و بدون کنتاکت الکتریکی هستند که به تشخیص فلزات و غالباً غیرفلزات نیز می‌پردازند. این ابزارها به ویژه برای کنترل سطوح در مخازنی که با مواد پودری، مایع و یا دانه‌ها پُر شده‌اند، کاربرد دارند. از سنسورهای خازنی به عنوان مولد پالس برای کنترل وضعیت برنامه ماشین‌آلات، شمارنده‌ها، و آشکارسازی تقریباً تمام مواد فلزی و غیرفلزی نیز استفاده می‌شود.

این سنسورها به دلیل حساسیت و پهنای باند بالا، به خصوص برای تشخیص مواد غیرفلزی مانند شیشه، چوب و پلاستیک، یا آشکارسازی اجسام فلزی، بسیار موثر هستند. ساختار اصلی این سنسورها از چهار قسمت تشکیل شده است که شامل اسیلاتور (تولید کننده امواج الکترومغناطیسی)، صفحات حساس (برای تغییر ظرفیت خازنی)، دمدولاتور (آشکارساز تغییرات دامنه خروجی) و آمپلی‌فایر (تقویت کننده سیگنال) می‌شود.

کاربردهای این سنسورها بسیار گسترده است، از کنترل فاصله هد از سطح در ماشین‌آلات تا وزن‌گیری در حرکت برای وسایل نقلیه و حتی اندازه‌گیری ضخامت مواد عایق. در هر کاربرد مختلف، سنسورهای خازنی به دلیل دقت، حساسیت و قابلیت تنظیم، ابزاری اساسی و کارآمد هستند.

یکی از کاربردهای سنسورهای خازنی در صنعت، تشخیص پر شدن بطری‌ها است. در این سناریو، بطری‌ها روی یک نوار نقاله حرکت می‌کنند. از دو سنسور خازنی برای این منظور استفاده می‌شود. سنسور اول برای تشخیص حضور بطری‌ها و سنسور دوم برای تشخیص مایع درون بطری‌ها طراحی شده‌اند.

هنگامی که بطری وارد محدوده تشخیص سنسور اول می‌شود، این سنسور تشخیص حضور بطری را ارسال می‌کند و عملیات پر کردن بطری آغاز می‌شود. در این حالت، سنسور دوم هنوز فعال نیست. با پر شدن مایع درون بطری و رسیدن به سطح مورد نظر، سنسور دوم فعال می‌شود و عملیات پر کردن بطری متوقف می‌شود.

این کاربرد نشان‌دهنده توانایی سنسورهای خازنی در تشخیص تغییرات کوچک در ظرفیت خازنی است که می‌توان از آن به عنوان راهکار دقیق و قابل اعتماد برای کنترل فرآیندها و تشخیص حالت‌های خاص در خطوط تولید استفاده کرد.

سنسور خازنی آتونیکس به دلیل ساختار و کاربردهای گوناگونشان، ابزارهایی چندکاره هستند که در حوزه‌های مختلف از تولید صنعتی گرفته تا کنترل کیفیت و نظارت بر فرآیندهای تولید، بهبود موثری داشته و تجهیزاتی حیاتی در جریان‌های کاری مدرن فراهم می‌کنند.



:: بازدید از این مطلب : 58
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دلسا کریمی

کانتر یا شمارنده، یک دستگاه الکترونیکی است که قابلیت شمارش تعداد اشیاء یا عملیات‌ها را داراست. این دستگاه به نام "کانتر" به خاطر شمارش سیگنال‌های ON/OFF خروجی از یک وسیله ورودی مانند سوئیچ یا سنسور شمارش (Count) نامگذاری شده است.

برای افراد ساده، شمارش اعداد تا 10 یا 20 امری ساده به نظر می‌آید، اما تا زمانی که این عملیات را تکرار و تا اعداد بزرگتر انجام دهند، ممکن است کار دشوار شود. کاربردهای اصلی کانترها در اتوماسیون صنعتی قابل مشاهده است.

طبقه‌بندی کانترها:

کانترها بر اساس توانایی تولید خروجی به دو گروه دسته‌بندی می‌شوند:

1. کانتر از پیش تنظیم شده (Preset Counter):
کانتر از پیش تنظیم شده تا زمانی که از مقدار فعلی به مقدار از پیش تعیین شده برسد، شمارش انجام می‌دهد و سپس سیگنال خروجی را برای مدیریت دستگاه خروجی فعال می‌سازد. عبارت "از پیش تنظیم شده" به این معناست که می‌توانید مقدار مورد نظر خود را تنظیم کنید و این نشان دهنده این نیست که مقدار از قبل تنظیم شده و قابل تغییر نیست.

2. توتال کانتر یا شمارنده کل:
این نوع کانتر دارای سیگنال ورودی و خروجی نیست و تنها مقدار شمارش شده فعلی را نمایش می‌دهد. این نوع بیشتر زمانی کاربرد دارد که تنها نیاز به نمایش مقدار شمارش است و ارتباط با دستگاه خروجی مورد نظر ندارد.

در انتخاب یک کانتر، توجه به عوامل زیر ضروری است:

1. نوع کانتر:
باید تصمیم گیری کنید که آیا نیاز به یک کانتر از پیش تنظیم شده دارید که تا یک مقدار معین شمارش را انجام دهد یا اگر تنها نمایش مقدار شمارش برای شما کافی است، از یک توتال کانتر استفاده کنید.

2. محدوده شمارش:
محدوده شمارش کانتر نیاز به تعیین دارد. باید مقدار بیشینه مورد نظر برای شمارش را در نظر بگیرید تا از انتخاب صحیحی برخوردار شوید.

3. دقت و تنظیمات:
دقت در اندازه‌گیری تعداد و تنظیمات قابل تغییر برای انطباق با شرایط مختلف کاربرد، امکانات مهمی در یک کانتر محسوب می‌شوند.

4. واحد نمایش:
واحد نمایش میزان مهمی است. برخی از کانترها از نمایشگرهای LED یا LCD برخوردارند که اطلاعات را به کاربر ارائه می‌دهند.

5. قابلیت اتصال:
کانتر باید با دستگاه‌ها و تجهیزات دیگری که ممکن است در سیستم شما وجود داشته باشند، ارتباط برقرار کند. این امکانات از جمله ورودی‌ها و خروجی‌ها و امکان اتصال به شبکه‌های صنعتی می‌توانند اهمیت داشته باشند.

6. استحکام و ساختار مقاوم:
در محیط‌های صنعتی، استحکام و ساختار مقاومی از اهمیت ویژه برخوردارند تا کانتر در مقابل شرایط سخت و زمان برخیزد.

7. هزینه:
نهایتاً، هزینه کانتر نیز یکی از عوامل تصمیم‌گیری است. باید با توجه به امکانات و نیازهای خود، بهترین تعادل بین قابلیت‌ها و هزینه را پیدا کنید.

با توجه به این عوامل، انتخاب کانتر(شمارنده) آتونیکس مناسب به شرایط خاص شما کمک می‌کند تا فرآیندهای شمارش و کنترل را به بهترین نحو انجام دهید.



:: بازدید از این مطلب : 67
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دلسا کریمی

سنسور القایی، یک دستگاه الکترونیکی پیشرفته است که بدون نیاز به تماس فیزیکی، قادر به تشخیص اهداف فلزی، به ویژه فلزات آهنی، می‌باشد. این سنسورها همچنین قابلیت شناسایی فلزات غیرآهنی از جمله آلومینیوم، برنج و مس را نیز دارند. با این حال، استفاده از اهداف فلزی غیرآهنی می‌تواند محدوده کارکرد این حسگرها را محدود کند.

محدوده سنجش حسگر القایی:
محدوده حسگر یک سنسور القایی، فاصله‌ای است که این حسگر می‌تواند بدون مشکل، هدف فلزی را تشخیص دهد. این فاصله سنجش در برگه اطلاعات سنسور مشخص می‌شود. در زمان تشخیص فلز غیرآهنی، برخی از عوامل اصلاحی نیز در برگه اطلاعات مشخص می‌شوند. فلز غیرآهنی، هر فلزی است که حاوی مقدار قابل توجهی آهن نیست. به عنوان مثال، برنج، آلومینیوم و مس از جمله فلزات غیرآهنی هستند.

مثال عملی:
برای تشخیص یک جسم برنجی، کافیست فاصله حسگری را در برگه اطلاعات در 0.5 ضرب کنیم. به عنوان نمونه، اگر می‌خواهیم جسمی از برنج را تشخیص دهیم و فاصله حسگری 12 میلی‌متر باشد، فاصله واقعی حسگر تا جسم برنجی 6 میلی‌متر خواهد بود.

اجزای سنسور القایی آتونیکس:
- بدنه سنسور: جایی که مدار کارکرد سنسور قرار دارد.
- صفحه سنسور: بخشی از حسگر که اهداف را تشخیص می‌دهد.
- چراغ نشانگر: نشانگری که در هنگام حضور هدف در محدوده حسگر روشن می‌شود.
- انتهای کابل یا رابط کابل: جهت اتصال به سیستم.

 



:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 آذر 1402 | نظرات ()